måndag 16 januari 2012

"Rabarberkaka med kolaglasyr"


Har bakat denna kakan flera gånger och jag kan ärligt säga att den ser olika ut var gång, men den blir alltid lika god! =)



För 16 personer.

Ingredienser


Kakan:
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl smält smör (ca 150 g)
3 dl vetemjöl
Rabarberbitar

Kolaglasyren:
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör



Gör så här


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smält, svalnat smör och mjölet i äggsmeten. Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant (ca 25 cm i diam.) och tryck ner rabarberbitarna i smeten.

Grädda kakan i ca 30 minuter i 175 grader (den ska vara lite mer än halvklar). Medan kakan är i ugnen kokas kolaglasyren. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ca 15-20 minuter. Bred på glasyren på kakan, sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills kakan är helt klar.

Låt svalna, ät och njut! Kakan är så god i sig själv så varken vaniljsås eller grädde behövs till.

1 kommentar: