Har bakat denna kakan flera gånger och jag kan ärligt säga att den ser olika ut var gång, men den blir alltid lika god! =)
För 16 personer.
Ingredienser
Kakan:
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl smält smör (ca 150 g)
3 dl vetemjöl
Rabarberbitar
Kolaglasyren:
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl smält smör (ca 150 g)
3 dl vetemjöl
Rabarberbitar
Kolaglasyren:
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smält, svalnat smör och mjölet i äggsmeten. Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant (ca 25 cm i diam.) och tryck ner rabarberbitarna i smeten.
Grädda kakan i ca 30 minuter i 175 grader (den ska vara lite mer än halvklar). Medan kakan är i ugnen kokas kolaglasyren. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ca 15-20 minuter. Bred på glasyren på kakan, sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills kakan är helt klar.
Låt svalna, ät och njut! Kakan är så god i sig själv så varken vaniljsås eller grädde behövs till.
Grädda kakan i ca 30 minuter i 175 grader (den ska vara lite mer än halvklar). Medan kakan är i ugnen kokas kolaglasyren. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ca 15-20 minuter. Bred på glasyren på kakan, sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills kakan är helt klar.
Låt svalna, ät och njut! Kakan är så god i sig själv så varken vaniljsås eller grädde behövs till.
Låter gott!
SvaraRaderaKram Karolina